TREES YSERBYT

Vibratie
de enige constante is verandering

SOLO TENTOONSTELLING TREES YSERBYT

23/03/2024 – 31/03/2024
 
GALERIE ALFONS BLOMME
Ooststraat 84
8800 Roeselare
Trees Yserbyt - Vibratie - Galerie Blomme-Roeselare

Trees Yserbyt – chaotische genie, vrije geest, dwarsdenker, rebel pur sang. Maar ook meesterverteller die de toeschouwer intrigeert met dynamiek en constante verandering.

Haar denken en doen verbindt ze met gevoelens en waarden die dieper gaan dan de vluchtige opwinding van het leven. Haar kunst is geen kwestie van louter weten, maar van voelen. Deze levensfilosofie manifesteert zich in de tentoongestelde werken.
De tentoonstelling onthult een collectie die in lijn is met de persoonlijke evolutie van de kunstenares, van eerder provocatief naar een meer contemplatief karakter. De werken worden tentoongesteld in een sobere ruimte, waar de opstelling de collectie openlegt als een veld van artistieke verwantschappen. Dit creëert een intrigerende verbinding tussen de kunstwerken en de ruimte zelf, versterkt door de diversiteit aan technieken en kleurenpaletten in de schilderijen.

“Vibratie” wordt gedefinieerd door de kunstenaar als de dynamiek die ontstaat wanneer kunstwerken in interactie treden. Het vervoert en ontvoert de toeschouwer naar de dieptebeleving van het bestaan. Want de enige constante bij Vibratie is verandering.

De kleine doeken fungeren als contrapunt voor de grotere, waardoor een betoverende dans ontstaat tussen reflectie en speelse interactie. Dit resulteert in een intrigerend schouwspel van kleur, vorm en energetische beweging.
De beleving van elk werk is subjectief, en deze neemt toe wanneer een veelheid aan elementen samenkomt tot een organisch geheel, waar eenheid in veelheid centraal staat. Deze tentoonstelling is niet zomaar een uitnodiging om te kijken. Ze is een teken van de tijd en van de menselijke verhoudingen.

Laat je raken, vermaken, verdiepen of prikkelen door Trees Yserbyt met haar Vibratie.